Intervjuu Soome loomatööstuse salafotograafi Kristo Muurimaaga

Kristo Muurimaa on viimased 12 aastat teinud tööd selle nimel, et Soome inimesed saaksid teada, milline oli neid toitvate ja katvate loomade elu enne tarbekaubaks saamist.

Loe edasi…

Endise linnufarmi töötaja meenutused: “Jah, tööstushoone ja puuride suurus vastavad ilusti nõuetele, kuid mingist heaolust ei saa juttugi olla!”

Mäletan selgelt neid emotsioone, kui astusin esimest korda linnufarmi uksest sisse. Puuride meri oli nii pikk ja kõrge, et silmaga ei suutnud kõike hoomatagi. Puuriridade vahel oli kõhe kõndida, sest kõik silmapaarid jälgisid mind teravalt läbi puurivõre. Lindude hirmu oli kõikjal tunda.

Loe edasi…

Kolm jõulukingitust loomade heaks

Jõulud on heade soovide ja soojuse aeg. Pühad võiksid tuua õnne ja rõõmu meile kõigile, ka loomadele. Tee sinagi meie armsatele sõpradele pühade puhul head!

Loe edasi…

Astrid Lindgren soovib päästa lehmi

Suvi on peaaegu läbi. Ilmad on tõesti olnud ilusad, hoolimata mõnest vihmasabinast. Minu lemmikpilt suvest, mille võtan endaga kõledasse sügisesse kaasa, on künkal asuv kasesalu – kõige kaunim, imelisem paradiis – koos rohelise karjamaa, kannikeste ja karikakardega, siin-seal punavate maasikmarjadega. Kuid tegelikult on siin veel keegi: üks mäletsev vissi.

Loe edasi…

Miks just Prisma?

Hiljuti alustas Nähtamatud Loomad Eestis kampaaniat, mis kutsub Prisma Peremarketite kaupluseketti üles loobuma puurikanade munadest (märgistatud numbriga 3).

Loe edasi…

Mis tunne on külastada Eesti suurimat karusloomafarmi?

Saame novembri keskel Toompeal kokku Riigikogu liikmetega ning hakkame üheskoos sõitma Eesti suurima karusnahatootja poole. Keila külje all Karjakülas asuv karusloomafarm kuulub soomlastele ning sinna mahub kuni 160 000 looma.

Loe edasi…

Puurikana Margoti elulugu

Tere, mina olen Margot. Koorusin täna ühe munafarmi haudejaamas. Kolm nädalat tagasi, kui olin veel munakoore sees, võeti mind ema juurest ära ning sest saati on mind hoitud siin kunstlikus keskkonnas. Munast väljumine osutus päris keeruliseks: pidin kogu koore üksi nokaga katki tegema, sest ema ei olnud siin, kes oleks muidu mind aidanud. Minu ümber koorus samal ajal ka palju teisi õdesid-vendi, nüüd siutsume suures segaduses üksteise võidu ja otsime ema. Aga ema ei näe meist keegi kunagi.

Loe edasi…

“Puhas liha” – revolutsioon toidutootmises

Pea kogu inimkonna ajaloo vältel on peamiseks toiduga seotud probleemiks olnud selle puudus, mitte üleküllus. Täna soovitatakse iseäranis loomse toidu tarbimist tuntavalt vähendada ja seda väga erinevatel kaalutlustel, tervisest keskkonna ja loomade heaoluni. Liha on aga maitsev, traditsiooniline ja harjumuspärane toit, milleta suurem osa eestlasi oma toidulauda ette ei kujuta.

Loe edasi…

Food Innovation Summiti eelüritus ehk paneeldiskussioon Vapiano, Kohvik Krooni ja Sushi Plaza esindajatega taimse toidu populaarsuse kasvust

Nähtamatud Loomad korraldas septembri lõpus paneeldiskussiooni arutamaks taimetoidu kasvava trendi üle restoranide perspektiivist. Paneeldiskussiooni kutsusime Vapiano turundusjuhi ja partneri Tarvo Jaansoo, Sushi plaza turundusjuhi Sevil Šukjurova ning Kohvik Krooni turundusjuhi Maria Berensi. Paneeli modereeris Nähtamatute Loomade president Kristina Mering.

Loe edasi…

Kas loomad leinavad oma lähedasi?

Teaduslikus mõttes ei ole meil tegelikult kuigi palju infot selle kohta, mida tunnevad erinevad loomad siis, kui kaotavad oma lähedase. Paljud inimesed on harjunud uskuma, et lein on loomuomane vaid meie liigile. Samas ei ole surmast teadlikkuse ning sellega seotud emotsioonide ja käitumise uurimiseks loomadel ka väga palju aega pühendatud ning seejuures on esile kerkinud aina enam juhtumeid, kus erinevatest liikidest pärit loomade “veidrat” käitumist seoses kaaslaste surmaga on võimatu mitte tähele panna.

Loe edasi…

Parimad taimsed toidud lihatarbimise vähendamiseks

Kuigi valgud on inimese toidulaual asendamatu komponent, liialdavad paljud inimesed just loomsete valkude tarbimisega. Tervise Arengu Instituudi projektijuht Ann Jõeleht on rõhutanud, et valkude tarbimisel peaks jälgima, et suurem osa valke tervisliku toituja söögisedelis tuleksid just taimsetest allikatest.

Loe edasi…

Mis on “clean meat” ehk puhas liha?

2014. aastal toimus Londonis pressikonverents, kus Maastrichti ülikooli professor Mark Post tutvustas esimest puhta liha burgerit, mis tol hetkel mitu aastat tagasi maksis ligikaudu 300 000 dollarit. Tänaseks on tänu tehnoloogia arengule selle sama toote hinda suudetud langetada sadades kordades.

Loe edasi…

Hoia end kursis

Hoia end kursis meie organisatsiooni tegemistega ja liitu inimestega, kes hoolivad loomadest tööstusfarmides. Saadame infot umbes kord kuus.